← Takaisin etusivulle

Tommi Tuominen

Tommi Tuominen – Ravintola Demon ja suomalaisen fine diningin mestari

Tommi Tuominen on yksi suomalaisen gastronomian tunnetuimmista nimistä.
Hän on Ravintola Demon perustaja, keittiömestari ja ravintoloitsija, joka on vaikuttanut suomalaisen fine dining -kulttuurin kehitykseen yli kahden vuosikymmenen ajan.

Vuonna 2003 Tuominen perusti Demonsa Helsingin Punavuoreen yhdessä ystävänsä Heikki Kivimäen kanssa. Ravintola sai nopeasti mainetta rohkeasta otteestaan ja tarkasta keittiöstä – ja vuonna 2007 se palkittiin Michelin-tähdellä, jonka Demo on säilyttänyt yhtäjaksoisesti tähän päivään asti. Lue Tommi Tuomisesta Wikipediassa.

Uusi Demo Ruoholahdessa

Vuonna 2024 Ravintola Demo aloitti uuden luvun Ruoholahdessa, We Land -rakennuksen 14. kerroksessa.
Uusi miljöö kuvastaa Tuomisen filosofiaa: jatkuvaa kehitystä, rohkeutta ja tinkimätöntä laatua.
Ruoka, palvelu ja tila muodostavat kokonaisuuden, jossa suomalainen ja ranskalainen keittotaito kohtaavat modernilla tavalla.

Tuominen korostaa, että Demon idea ei ole koskaan ollut jäykkä fine dining, vaan rento mutta kunnianhimoinen ruokakokemus, jossa maku on kaiken lähtökohta. Varaa pöytä Demoon >

Michelin-tähti ja tunnustukset

Tommi Tuominen on ainoa suomalainen kokki, jolla on ollut kaksi yhtä aikaa Michelin-tähdellä palkittua ravintolaa – Demo ja Finnjävel.
Hänen ravintoloistaan Grotesk on saanut Michelinin Bib Gourmand -tunnustuksen, ja Ravintola Toppa edustaa hänen rentoa, pohjoista ajatteluaan.

Tuominen on saanut useita arvostettuja palkintoja, kuten:

  • Vuoden ravintola 2006 (Ravintola Demo)

  • Kokkien kokki 2021 – alan ammattilaisten myöntämä tunnustus

  • Bocuse d’Or Finland – Suomen joukkueen presidentti ja tuomari vuodesta 2023

Televisio ja tunnettuus

Tommi Tuominen on tullut suomalaisille tutuksi myös televisiosta.
Hän on esiintynyt ohjelmissa Sokkokokki, Food Club, Kokkisota, Finnjävel – Ravintola helvetistä, ja MasterChef Suomi: Professionals.
Näissä ohjelmissa hänet tunnetaan rauhallisesta, tarkasta ja intohimoisesta suhtautumisestaan ruoanlaittoon ja laatuun.

Filosofia – maku edellä

Tuomisen keittiöfilosofia pohjautuu ranskalaiseen tekniikkaan, mutta suomalaisiin raaka-aineisiin ja makuihin.
Hän uskoo jatkuvaan kehitykseen, tiimityöhön ja siihen, että paras ruoka syntyy yksinkertaisuudesta ja rehellisyydestä.
Ravintola Demo on ollut tämän ajattelun näyttämö yli 20 vuotta – ja Ruoholahden uusi sijainti vie sen vielä korkeammalle, kirjaimellisesti ja henkisesti.

Varaa pöytä Demoon >